Creatie van marketingstrategie voor de gezondheidssector

Wij analyseren uw marketingbehoeften en ontwikkelen een creatieve en relevante medische communicatiestrategie die is afgestemd op uw doelgroep en voldoet aan de verschillende regelgevingen in de gezondheidssector.

Onze expertise voor uw medische marketingstrategie

De gezondheidssector is streng, specifiek en onderworpen aan strikte regelgeving. De talrijke wetten en de sterke deontologische code waaraan de medische sector onderworpen is, bepalen niet alleen wat er mag worden gezegd, maar ook hoe het wordt gecommuniceerd. Gezondheidsmarketing moet daarom zorgvuldig worden beheerd.

Hierdoor hebben zelfs gezondheidsexperts experts nodig in medische communicatie! Bij Yellow Pill is uw marketing in goede handen. Onze digitale en offline medische marketingexperts creëren een doeltreffende communicatiestrategie die voldoet aan de verschillende regelgevingen voor de gezondheidssector.

Neem contact met ons op

Lees de getuigenissen
van onze klanten

Lees de testimonials

Een creatieve en gespecialiseerde medische communicatiestrategie

De kracht van ons agentschap voor medische communicatie ligt in de creativiteit die we in elk van onze strategieën injecteren. Omdat de regelgeving in de gezondheidssector zo beperkend is, geloven we dat originaliteit, zowel in ideeën als in actie, essentieel is als je je wilt onderscheiden van de massa.

Maar creativiteit alleen is niet genoeg als het gaat om medische marketing. Omdat gezondheid een ernstig onderwerp is dat iedereen aangaat, moeten marketingacties aangepast en effectief zijn. Onze strategische aanpak doet dus niets af aan het belang van creativiteit in gezondheidsmarketing. Integendeel, het versterkt het juist door het onverwacht maar altijd relevant te maken.

Ontdek onze meest recente campagnes

Onze methode voor het creëren van een strategie voor gezondheidsmarketing

Er is altijd een periode van reflectie nodig voordat we actie ondernemen. Daarom analyseren we eerst samen uw behoeften en verwachtingen en voeren we daarna een benchmarking uit.

Het doel is om een communicatie-as te vinden waarmee u zich kan onderscheiden en waarop u uw hele marketingstrategie kan baseren. Op basis hiervan ontwikkelen we de juiste oplossingen om uw marketingdoelstellingen te bereiken.

Een strategie voor gezondheidscommunicatie voor elke doelgroep

Wij zijn actief op alle gebieden van de gezondheidszorg (geneesmiddelen op voorschrift, OTC-producten, voedingssupplementen, medische hulpmiddelen, preventieve gezondheidszorg, enz.) en kunnen u helpen effectief te communiceren met uw doelgroepen: huisartsen, specialisten, apothekers, patiënten en consumenten, enz.

Het succes van uw communicatie hangt af van een grondige kennis van uw publiek, hun verwachtingen en hun behoeften. Onze expertise in de gezondheidssector is een echte troef om precies te bepalen hoe u de personen waarop u zich richt, kunt bereiken en betrekken.

Voor patiënten en consumenten

Ons doel is om communicatieoplossingen te bieden die een significante impact hebben op het begrip, het welzijn en het leven van patiënten. Met andere woorden, we helpen u uw patiënten te benaderen met de relevante communicatie die ze nodig hebben.

Voor gezondheidsprofessionals

Wij bieden nuttige bronnen en informatie ter ondersteuning van de medische praktijk van gezondheidsprofessionals. Onze aanpak is erop gericht hun inzicht in producten en behandelingen te vergroten en hen te helpen deze informatie over te brengen aan patiënten.

Onze vaardigheden op gebied van strategie voor gezondheidsmarketing

Er zijn veel redenen om een beroep te doen op een agentschap voor marketingstrategie gespecialiseerd in de gezondheidssector. Onze consultants kunnen een breed scala aan vereisten voor de medische sector aan:

  • Strategische ondersteuning in digitale en offline marketing en communicatie
  • Ontwikkeling van creatieve communicatieconcepten
  • Expertise in naleving van regelgeving voor een naadloze communicatie
  • Creatie van gepersonaliseerde communicatieplannen
  • Identificatie van de kernboodschappen van uw merk
  • Optimaliseren van uw marktpositie
  • Herpositioneringsstrategie op basis van sector- en concurrentieanalyse

Onze klanten stellen hun vertrouwen in ons

Deze klanten hebben een beroep gedaan op onze diensten.

Abbvie
Alexion
Almirall
Arega
AstraZeneca
BMS
Cooper
Effik
Ipsen
Mediquality
Merck
Mylan
Novartis
Pfizer
Pierre Fabre
Servier
Tillots
UPSA